Yoga Meestersopleiding

Yoga Meestersopleiding 2017-2020

De inschrijving voor de (voorlopig) laatste meestersopleiding die wij zullen geven, is gestart.

Inschrijven is dan alleen mogelijk voor studenten die de docentenopleiding hebben afgerond en/of meestersopleiding al geheel of gedeeltelijk hebben gevolgd.

[simpletabs style=”3″]

[simpletab title=”Algemeen”]

Docent:  Peter ‘Isvarananda’ van Lieshout

Tijdens de Raja Yoga (Docenten-) opleiding heb je alle gereedschappen gekregen die we nu gaan inzetten voor de laatste stappen naar Yoga Meesterschap. Meesterschap betekent in deze context dat het niet uitmaakt wat je overkomt in je leven, maar dat je daar ten alle tijden als een meester mee omgaat. Je wordt meester over jezelf en dus meester over je leven. Je neemt daar de volledige verantwoordelijkheid voor.

Tijdens de Raja Yoga heb je het mystieke pad naar je intuïtie ontwikkeld, met als mogelijk hoogtepunt de toestand van Zelfrealisatie. Tijdens deze opleiding gaan we je vanuit de eerder behaalde toestand, met nieuwe gecombineerde technieken leren de controle over jouw Zelf steeds verder te vergroten.

De Meestersopleiding is ontwikkeld door Sri Yogacharya Ajita Maharaja van het Raja Yoga Instituut. De opleiding is uniek in de wereld, waarbij alle 8 stappen van de Yoga worden gecombineerd met de meest krachtige en bijzondere techniek van Samyama. Deze technieken, die zijn uitgelegd tijdens de Docentenopleiding, zijn bij uitstek geschikt steeds dieper in ons Zelf te komen, met als einddoel de toestand van Verlichting te bereiken.

Het is een geweldige opleiding, waarbij vele puzzelstukjes van het leven op hun plek komen te vallen, waardoor het allemaal direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk.

[/simpletab]

[simpletab title=”Inhoud”]

Met de kennis en ervaringen van de Docentenopleiding zal je naast alle theorie worden getraind om de opgedane kennis tot wijsheid (eigen ervaring) om te zetten.
De de lessen omvatten:

 • fysieke houdingen (Asana’s) (15-30 min.);
 • een energiebeheersing oefening (Pranayama) en een energiezegel (Mudra); gecombineerde concentratie/meditatie/contemplatieoefening (Sayama) (1 – 1,5 uur);
 • interactieve theorie les over de genoemde onderwerpen met praktische voorbeelden

Eerste jaar “Witte Magie”

Als je de meeste mensen vraagt of ze weten wat geluk is dan hoor je vaak zeggen dat geluk in kleine momenten zit. Het lijkt dus werkelijk een kwestie van geluk. Echter als je jouw acties organiseert volgens de zogenaamde “Witte Magie” of zoals mijn leraar zegt esoterisch management dan lijkt alles mogelijk, omdat je jouw hogere bewustzijn gaat inzetten om dingen voor elkaar te krijgen. Geluk vormt daarvoor de basis.

Zoals Boeddha heeft gezegd:

[blockquote align=”none”]Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful.[/blockquote]

Een waardevol pad dat iedereen zou moeten kennen.

Tweede jaar “Esoterische Psychologie”

Tijdens dit jaar gaan we verder en dieper in zelfstudie. Je leert op basis van de oude esoterische wetenschap hoe je energetisch in elkaar zit. Dit leren we te herkennen op basis van de kwaliteiten van de zeven energievormen (opgebouwd uit de Guna’s) of stralen. Dit geeft enorm veel inzicht in een de psyche van onszelf en anderen. Je leert inzien hoe we verschillen en welke kwaliteiten daar bij horen. Dat geeft heel veel begrip voor elkaar en is daar door uitermate praktisch en nuttig. Het leven wordt veel eenvoudiger en gemakkelijker. De weg naar permanent genieten.

Derde jaar “Esoterische genezing”

Met de kennis van de voorgaande jaren begin je steeds meer begrip te krijgen van de oorzaken van ziekten en wat esoterisch gezien de dood precies betekent. Daarnaast wordt je je bewust van de verantwoordelijkheid die kennis en vaardigheid met zich meebrengt. Je leert dat de verschillende esoterische geneeswijzen voor ieder “type” mens verschillen en hoe je deze geneeswijzen kan inzetten.
Je leert een diagnose te stellen en controle te krijgen over ziekten. Je eigen (spat-)zuiverheid in de breedste zin van het woord is daarbij “leading”.

Er wordt geoefend met en op elkaar en aan het eind van het jaar kan je ook eventueel oefenen op zieken.

[/simpletab]

[simpletab title=”Toelatingseisen”]

In principe is er maar één toelatingseis:

 • Afgeronde Raja Yoga (docenten) Opleiding.
  Heb je geen Raja Yoga Opleiding bij ons of één van de scholen uit de lijn van Sri Ajita gedaan dan zal in een persoonlijk gesprek een advies worden gegeven of deze opleiding haalbaar is of dat het beter is in de Basis of Raja Yoga opleiding te starten.

Verder wordt geadviseerd deze opleiding pas te starten:

 • met de bereidheid je levensstijl verder aan te passen om een positief effect op je eigen ontwikkeling te stimuleren.
 • als je bereid bent de algemene overtuigingen in de wereld eens vanuit een ander standpunt te willen bekijken. Je zou nog wel eens verbaasd kunnen zijn over het resultaat.
 • met wat doorzettingsvermogen en een blijvende zachte discipline.
 • als de docent op de hoogte is gebracht van eventuele fysieke of mentale ziekten of problemen in het heden of het verleden.

[/simpletab]

[simpletab title=”Lestijden”]

Wij starten met twee:

 • eerstejaars groepen op woensdag 30 en donderdag 31 augustus 2017; van 19:30 uur tot 22:30 uur

Deze 3-jarige opleiding bestaat uit 120 lessen.
Een inschrijving is per seizoen, dus 40 wekelijkse lessen.

Voor de geplande data zie cursuskalender.
In onze planning hebben wij met de Herfst-, Kerst- en Meivakantie rekening gehouden. Voor de zomervakantie is het opleidingsjaar gepland afgerond.

[/simpletab]

[simpletab title=”Kosten”]

Omvang cursus:     120 lessen van 3 uur, verdeeld over 3 jaar
Kosten per les: €     23,-
Totale kosten seizoen: €   920,-
Totale opleidingskosten: € 2760,-   voor 3 jaar

De opleidingsprijs is exclusief lesboeken. Je mag in één keer betalen, maar ook in 10 maandelijkse termijnen van € 92,-, telkens vóór aanvang van iedere lesmaand.
Onze voorkeur gaat uit naar overmaking van het lesgeld per bank.

Noot:   Wij hebben geprobeerd het lesgeld laag te houden om de opleiding voor iedereen toegankelijk te maken. Echter omdat ook wij kosten maken ben je verplicht jouw inschrijfgeld én de rest van je lesgeld voor het betreffende jaar altijd te voldoen; ook als je de opleiding later start of voortijdig beëindigd.
Ook voor de meestersopleiding verbind je jezelf dus per jaar!

Je bent ingeschreven zodra jouw eerste betaling verricht is én je jouw inschrijfformulier ingevuld en ondertekend hebt ingeleverd.

Inschrijfgeld: € 92,-; is tevens het lesgeld voor de eerste 4 lessen (je betaalt dus geen extra inschrijfgeld).
IBAN nummer: NL15TRIO0786719141
t.n.v. Pratyak Caitanya te Heemskerk
Met vermelding van: MeestersOpleiding + opleidingsjaar

Mocht om de één of andere reden de opleiding niet door gaan dan wordt er contact met je opgenomen. We stemmen dan met jou af of je de mogelijkheid hebt op een andere avond te komen. Als dat niet lukt dan wordt jouw inschrijfgeld/reeds betaalde lesgeld volledig teruggestort.

[/simpletab]

[simpletab title=”Inschrijven”]

Inschrijven is voor het cursusjaar 2017/2018 is nu mogelijk.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Dit gekoppelde PDF formulier kunt u uitprinten en met de hand invullen. Vergeet niet de voorwaarden goed te lezen en uw handtekening te zetten.

Ongetekende inschrijfformulieren zijn niet geldig en zullen worden teruggestuurd ter ondertekening.

 

 

 

 

[/simpletab]

[simpletab title=”Literatuur”]

Voor de lessen maken wij voornamelijk gebruik van een aantal boeken van de Tibetaan Djwal Khul die zijn verwoord door Alice A. Bailey.

Eerste jaar

 • Een verhandeling over witte magie    (Alice A. Bailey),
  Paperback, uitgeverij: Synthese
  ISBN13: 9789062716685

Tweede jaar

 • Esoterische Psychologie I    (Alice A. Bailey),
  Paperback, uitgeverij: Synthese
  ISBN13: 9789062716304
 • Esoterische Psychologie II (Alice A. Bailey),
  Paperback, uitgeverij: Synthese
  ISBN13: 9789062710614

Derde jaar

 • Esoterische Genezing (Alice A. Bailey),
  Paperback, uitgeverij: Synthese
  ISBN13: 9789062715688
 • Esoterische Genezen (Alan N. Hopking),
  Paperback, uitgeverij: Ankh-Hermes
  ISBN13: 9789020284461

Het laatste boek is niet perfect, maar wel handig bij een aantal van de oefeningen die worden gedaan.

[/simpletab]

[simpletab title=”Tips”]

 • Kom omdat jij zelf wilt en niet omdat je moet.
 • Draag gemakkelijke kleding.
 • Neem pen en papier mee.
 • Probeer zo veel mogelijk bij de lessen te zijn. Mocht het voorkomen dat je onverhoopt niet kan, dan kan je jouw les inhalen op een andere avond. Je zal dan het meeste voordeel halen uit je opleiding.
 • Alleen bij voldoende aanwezigheid kan je in aanmerking komen voor een certificering. Het Raja Yoga Instituut stelt een norm van 80%.
 • Tijdens de meeste (middelbare-)schoolvakanties van Noord-Holland is er geen les, maar afwijkende afspraken hierover gaan in overleg met de groep.

Noot:   Alle uitgaven voor deze de Yoga Meester opleiding zijn dan ook aftrekbaar van de belasting.

[/simpletab]

[/simpletabs]

Terug naar:    Yoga opleidingsaanbod