Over ons

Op deze pagina willen we elkaar graag aan u voorstellen. Wij zijn uw docenten en coaches.

Gé is een ervaren Yogini. Ze is 1954 in Heemskerk geboren, opgegroeid op een boerderij en getrouwd met Peter. Samen hebben ze twee prachtige dochters.

Van jongs af aan heeft ze zich graag creatief bezig gehouden. Dit was (en is) voor haar meditatief bezig zijn; zich even terugtrekken om weer tot haarzelf te komen. Dat wist ze toen nog niet, maar een aantal jaren terug werd dit voor haar echt duidelijk. Daarnaast zijn er in een mensenleven heel wat fijne en minder fijne gebeurtenissen. Door al deze gebeurtenissen is ze op zoek gegaan naar het “waarom” daarvan. Dat bleek een hele puzzel, maar gaande weg werd het steeds duidelijker en interessanter en bleek nog spannend ook. Bij dit proces spelen de creativiteit en de Yoga voor haar een hele grote rol. Beide brengen haar steeds dichter bij haarzelf en geven haar steeds meer controle over haar leven.

Ze is opgeleid tot Raja Yoga docent bij het Raja Yoga instituut in Ilpendam en tot Yoga meester in onze eigen school. De Hatha Yoga basis opleiding heeft ze ook gedaan bij Ed Bruins in Heemskerk. Ook is ze gecertificeerd trainer in gedachtenkracht en Science of Mind door een opleiding bij Carmen de Haan in Santpoort en een workshop van Corey van Loon. Daarin heeft ze ook les gegeven. Daarvoor is ze gecertificeerd NEI practitioner geworden via Wilma Klein’s Orin Institute.

Op creatief vlak heeft ze de vooropleiding voor de kunstacademie gevolgd bij Crejat in Heemskerk en is een tijdje als ondernemer werkzaam geweest als ontwerpster en maker van unieke poppenhuismeubeltjes en later van handgemaakte verzamelaarsberen die over de gehele wereld verspreid zijn. Ook daar heeft ze verscheidene cursussen in gegeven. Mandala tekenen heeft ze voornamelijk geleerd van Hannie de Jong uit Krommenie die ook verscheidene boeken over dat onderwerp heeft geschreven. Om haar kennis te verbreden heeft ze ondermeer een workshop “Helend tekenen” gevolgd bij Eveline Bekkering van Instituut Klankkleur uit Grolloo. Daar heeft ze samen met Peter eveneens een cursus boventoon zingen gevolgd bij Erik Karsemeijer. In een verder verleden heeft ze nog mantra zanglessen gevolgd bij Bhakti Music in Amsterdam en KiJay in Amersfoort.
Ze volgt nu opleidingen voor het maken van Thankas. Het is een eeuwenoude Boeddhistisch schilder/teken traditie waarmee de Boeddhistische godheden worden afgebeeld.

Na vele jaren met zelfstudie (Swadyaya) bezig te zijn voegt zij daar kennis van de numerologie aan toe om het geheel nog completer te maken. Hierin combineert ze al haar bovengenoemde kennis en ervaring om dit in een numeroscoop uit te werken. De resultaten geven inzicht en wordt aangereikt aan diegenen die nieuwsgierig zijn en meer te weten willen komen over hun eigen levensvragen. Daarnaast ontstaat er een helende kleurentekening bij.

Ze wil heel graag doorgeven wat ze van haar leraren heeft ontvangen. Met die kennis kan je meester worden over én verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven.

Peter van Lieshout is in 1962 in Heemskerk geboren en opgegroeid en getrouwd met Gé.
Opgeleid tot bio-technoloog is hij werkzaam bij Tata Steel IT als Enterprise Information Architect.

Als kleine jongen was hij altijd al op zoek hoe de wereld in elkaar zat en waarom de dingen gebeurden, zoals ze gebeurden en met name als er mensen bij betrokken waren. Zijn nieuwsgierigheid werd nooit bevredigd tot het moment dat hij op de MAVO zijn eerste Yoga leraar tegenkwam (dat was zijn leraar Engels en Muziek). Dat wekte zijn belangstelling pas echt en hij begon zich vanaf zijn 14de te verdiepen in de Yoga. Aanvankelijk was dat nogal oppervlakkig.

Hij is serieus met Yoga begonnen rond 1996 met de docentenopleiding bij Ed Bruins in Heemskerk. Aanvankelijk stopte hij met de opleiding, maar toen hij in 2000 behoorlijk in de lappenmand kwam, was dat voor hem de trigger om dit pad verder op te gaan en de opleiding af te maken. Toch was het afronden hiervan voor Peter niet genoeg en hij was vastbesloten zijn zoektocht voort te zetten.

In 2003 is hij toen in de docentenopleiding gestart bij het Raja Yoga Instituut te Ilpendam om zijn officiële klassieke erkenning te krijgen als Yoga docent. Daarna is hij meteen doorgegaan met de opleiding tot Yoga Meester die hij in 2009 heeft afgerond en waarmee hij ook bevoegd was om Yoga docenten en nu ook meesters op te leiden. In 2020 heeft hij voor zijn verdienste en kwaliteit de titel Yogacharya gekregen van de Internationale Yoga Federatie.
Het Raja Yoga Instituut kreeg voor haar uitzonderlijke training (uniek in de wereld) in 2003 het erelidmaatschap van de Internationale Yoga Federatie.
Peter is als docent eveneens aangesloten bij deze Federatie.

In mei 2000 ontving Peter zijn eerste inwijding en in Juni 2009 zijn tweede. Bij zijn tweede inwijding ontving hij ook de naam “Isvarananda”. In deze naam ligt zijn opdracht voor de overdracht van Yoga verborgen.

In zijn nieuwsgierigheid heeft hij nog enkele ander paden onderzocht. Zo is hij ondermeer Shamballa (vergelijkbaar met Reiki) meester en Chios (energie behandeling) practitioner. Hij heeft ook een cursus intuïtieve massage gevolgd. Samen met Gé is hij ingewijd in meerdere Mantra’s, waaronder de Gayatri mantra

Mede door zijn ervaringen met zijn eigen ziekte en zijn enorme kennis van zowel de Yoga wetenschap als de exacte wetenschap is zijn drive om die kennis over te dragen enorm.
Daarnaast geeft hij gastcolleges en voordrachten voor verschillende opleidingen en is hij consultant voor “people management” voor alle bedrijfsgroottes en bedrijfstakken.