Bloggen

Beste bloglezers,

Het is al weer veel te lang geleden, maar blijf het volgen hoor. Ik heb al een heel lijstje onderwerpen waarover ik stukjes zal schrijven die volgens mij allemaal waard zijn om een over na te denken. Daarnaast zal ik meer mijn best doen om te delen wat er zo in mij op komt.

In ieder geval ben ik op dit moment bezit met het samenvoegen van twee kennisgroepen bij Corus Research Development & Technology wat mijn hoofd werkgever is.

Het interessante daarvan is dat mijn groep wordt samengevoegd met een Engelse groep en we dus een multi linguale (2-talig) en een multi culturele (Engels en Nederlands groep gekregen. Leuk en uitdagend om daar weer een geöliede machine van te maken, want zij werken ook in iets verschillende expertise gebieden.

Het enige “nadeel” is dat mijn woon-werkverkeer niet meer alleen op de fiets naar Tata-Corus is, maar soms ook even met het vliegtuig naar de UK. Wat omslagtig, maar wel noodzakelijk je collega’s af en toe in levende lijve te ontmoeten en spreken.
Voor de bulk van de tijd maken we gebruik van alle modernen communicatiemiddelen die deze tijd rijk is zoals email (als ouderwets), chat en live beeld en geluid, delen van de desktop met geluid of chat enz.
Reizen kan dus tot relatief een minimum beperkt worden.

De andere kennisgroepsleider gaat volgende week met vervroegd pensioen. Die mogelijkheid werd hem geboden in verband met allerlei bezuiningsrondes binnen het bedrijf. Zijn vrouw was ook net met pensioen en zij gaan lekker veel met de caravan op stap.

Dus hij meer vakantie en ik er werk bij. Daar ben ik blij mee hoor, begrijp het goed. Ik zie dit weer als een nieuwe kansen voor alle betrokkenen.
De tijd zal leren wat er allemaal nog meer gaat veranderen maar intussen volop aan de slag.

De komende 3 dagen ben ik dan ook naar Engeland.
Gelukkig was de woensdag avond groep soepel en bereid deze week naar de vrijdag te verhuizen. Nogmaals mijn dank daar voor.