56 jaar getrouwd

Vandaag even wat eerder naar huis of eigenlijk naar mijn ouders. Ik moet vanavond weer les geven en kan dus dan niet naar ze toe. Zij zijn vandaag 56 jaar getrouwd en wonen nog steeds zelfstandig. Hopelijk houden ze dat nog even vol. Mijn vader is inmiddels 80 en mijn moeder (een piepende en krakende wagen) wordt dat a.s. zaterdag.

Al enige tijd vraagt mijn vader aan mij of het verstandig is om een PC aan te schaffen, met mijn wedervraag wat hij ermee wil. Dat wist hij op zich ook niet, maar voelde zich enigsinds geintimideerd door de maatschappij.
Het duurde jaren voordat hij een legitime reden wist, want eigenlijk wilde hij niet en heeft een soort allergie voor knopjes. De reden was dat bij alle bladen die hij leest tegenwoordig staat: “zie verder op onze website _http://www…

Stel je overigens voor als je nog nooit een PC heb aangeraakt hoe ongelofelijk complex die dingen zijn en wat een onzekerheid het genereert, omdat je niet weet wat het ding aan het doen is (of wat je stuk maak is de meestgehoorde angst).

Laatst 2 nieuwe laptops voor mijn dochters gekocht en van hun oude machientjes weer een nieuwe gemaakt en aan mijn Pa gegeven. Die heeft een internet aansluiting aangeschaft en ik heb het werkbaar gemaakt.
Gelukkig was mijn zus op vakantie in verweggistan en die mailt regelmatig haar ervaringen. Ideaal voor mijn Pa om te oefenen en dat heeft hij haar vakantie ook vol gehouden. Echter toen ze terug was viel de reden voor gebruik weg en daarmee ook de reeds “opgebouwde” ervaring.

Heeft ie zichzelf een peperdure cursus aangeschaft om het alsnog te leren, maar zit ie weer met kwebbelde bejaarde vrouwen die hun dagelijkse roddels toch belangrijker vinden dan sociaal stil te zijn en iemand rendement van zijn geld te laten krijgen. C’est la vie… denk ik.
Maar starten met een PC is wel een martelgang hoor voor zo’n oudje zonder enige elektronica affiniteit. Ik zal straks nog eens even kijken hoe ik kan helpen …..